Et hundebur gør familiehundens hverdag lettere

07 december 2021 Lykke Holzmann Søby

editorial

For de fleste hunde er en hule, hvor de kan slappe af og hvor de ikke forstyrres, meget vigtigt. Et hundebur eller en kennel kan være en god mulighed, hvis du vil skabe et sted hvor din hund kan slappe af. Der er hunde der følger deres ejere, uanset hvor de går hen, når de bevæger sig rundt. Sådanne hunde er konstant opmærksomme og hviler sjældent. Det er vigtigt at etablere et hvilested for dem og at lære dem at blive der. Det undervurderes ofte, hvor meget søvn hunde har brug for, og at nogle hunde skal lære at “slukke” først.

Byd den nye hund velkommen

Et hundebur kan også bruges i hjem med flere hunde eller når en ny hund skal integreres i familien, det vil sige, at hundene endnu ikke kender hinanden godt og kan have brug for lidt mere afstand og hvile i starten.

Træn hunden til at køre bil

Til træning af bilkørsel kan det nogle gange være nyttigt først at vænne hunden til et hundebur og derefter integrere den i bilen som et sikkert sted.

image

Hundebure brugt som transportkasser giver ikke kun sikkerhed i bilen, men kan også være et behageligt og sikkert tilflugtssted for hunden i huset. Selv på ferie kan en hundekasse give tryghed i ukendte omgivelser og en kasse kan være til stor hjælp, især for ængstelige hunde.

Hunde, der tages med på arbejde, kan også have gavn af et hundebur. Du skal ikke se et hundebur som et fængsel, eller blot låse hunden inde der, fordi du måske vil have lidt fred og ro, men bruge det som et tilflugtssted eller til sikker transport i bilen.

En dejlig hule

I modsætning til en hundekurv er buret lukket hele vejen rundt, og derfor opfanger hunden færre miljøstimuli. Det hjælper mange hunde til at slappe bedre og hurtigere af. En anden fordel ved hundeburet er, at andre mennesker, såsom arbejdskolleger eller familiemedlemmer (f.eks. børn) i mindre grad opfordres til at røre ved hunden. Buret forstås normalt bedre som et gemmested eller hule og det er også mere akavet at age en hund, der ligger i et bur.

Flere Nyheder